По какво се разпознава
опакото на деня.
Палавата ми съседка
авантакиса грабна,
дирижира на баира
носорог, но без рога.
Адам съсем не ще подбира,
лапна Евичка и избега.
И историята започна...
В минало време...
Там в замъка обрасъл
ресторант си направих,
бяга келнер по трасето,
иска да заколи кокошлето.
А примоция ще пускат
във съседа ни сега
и тичам аз да си закупя
щампа с царската глава.
Ех, каква е веселба!
Отмина хубавото време,
тук сме в 20 век...
Традицията повелява
ушите да са на ниво.
Републиката замразява
бюлетини на кило.
Отплеснати във спора дружен,
лаиците са най във час...
Енергията да пестиме,
ако може само - зиме!
Тито, Тошо и сие
набързо разкарахме ний,
осъмнахме и изтрезняхме,
състезанието пропуснахме...
Те така и до ден днешен
народа все го правят смешен!
© Руми Пан Все права защищены