12 мар. 2007 г., 08:17

БЯГСТВО 

  Поэзия
715 0 14
"Бягай! Бягай от мене, спаси се. . ."
                         Д. Дамянов

Бягай! Бягай от мене, спаси се . . .
Скрий се в моите черни коси.
С аромата ми южен опий се.
Вдишвай пролет от мойте гърди.

Ще преплуваш безброй океани.
Знам, след хиляди битки ранен,
и от себе си сам да се скриеш
ще се връщаш към мен и за мен.

Всички пътища имат начало.
За разлъка навярно е час.
Аз съм твойто добро огледало.
Тръгвай! Твойто начало съм аз.

Димитрия Чакова

© Димитрия Чакова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??