Мрак, тишина,
безкраен лабиринт,
зловеща тъмнина,
тунел без изход,
огромен зид,
душа изгубена
безнадеждно лута се,
уплашена, паникьосана,
от зъл демон
нарочно омагьосана,
отчаяно търси
вярната посока,
проклинайки
съдбата си жестока.
Иска и се да заплаче
от страх, от гняв, от отчаяние,
но бори се, едва се влачи
към изхода -
единственото и желание.
Вярата опитва се
да я напусне,
но тя се бори,
за да си я върне,
бори се за светлина,
сама в мрака
и неизвестността,
въпреки невъзможността.
© Богдана Маринова Все права защищены