20.02.2009 г., 23:37 ч.

Бягство в мрака 

  Поезия
446 0 0

Мрак, тишина,

безкраен лабиринт,

зловеща тъмнина,

тунел без изход,

огромен зид,

душа изгубена

безнадеждно лута се,

уплашена, паникьосана,

от зъл демон

нарочно омагьосана,

отчаяно търси

вярната посока,

проклинайки

съдбата си жестока.

Иска и се да заплаче

от страх, от гняв, от отчаяние,

но бори се, едва се влачи

към изхода -

единственото и желание.

Вярата опитва се

да я напусне,

но тя се бори,

за да си я върне,

бори се за светлина,

сама в мрака

и неизвестността,

въпреки невъзможността.

© Богдана Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??