20 янв. 2023 г., 07:46

Бяла ласка 

  Поэзия
167 1 2

БЯЛА ЛАСКА

 

... аз спрях да се страхувам от смъртта,

добре си знам какво ме чака утре –

пак рими ще ви пиша и чета

във Windows-а на вашите компютри.

 

Ще се провирам в тихия ви чат.

Простете, ако вече съм досаден? –

не нося хляб и риба за обяд,

но ида с туй, което Бог ми даде.

 

А то е малко – шепичка Любов.

Направо си е мил безлихвен заем! –

ни да си купиш водчица "Smirnoff",

ни да платиш хотелче в час потаен.

 

Ще слизам – да си пийнем бира-две,

да поседим на кривата ми пейка –

аз – пришълец от други светове,

дошъл за миг – и подир миг офейкал.

 

Ще ви сподири погледът ми мек.

И – моля? – никой да не ръкопляска.

В съня ви бях най-тихият човек,

дошъл да ви събуди с бяла ласка.

 

19 януарий 2023 г.

гр. Варна, 19, 10 ч.

 

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ще ви сподири погледът ми мек.
    И – моля? – никой да не ръкопляска.
    В съня ви бях най-тихият човек,
    дошъл да ви събуди с бяла ласка.

    Просто поезия. Всичко при теб е прекрасно и извира от душа.
  • "В съня ви бях най-тихият човек,
    дошъл да ви събуди с бяла ласка."! Благодаря за прекрасната поезия!
Предложения
: ??:??