Бяла приказка
Тази сутрин се събудих в белота -
мека, пухкава и снежна,
тихичко покрила цялата земя,
докато душите и телата ни са спели.
Утрото разкри ни тази бяла красота -
зимата покрила е навред земята
и наоколо блести от белота,
скрила мръсните локви от дъжда.
Къщите с пухкави снежни юргани е завила,
а дърветата с бяла дантела е покрила,
пътищата е затрупала с мек, пухкав сняг,
а птиците събудила е рано - за да пеят пак!
Събудих се и не вярвах на приказката бяла,
вдишах свежия зимен въздух онемяла
и си помислих, че в детските приказки съм спряла,
и почувствах се една мъничка снежинка бяла!
© Сашка Нешева Все права защищены