25 сент. 2013 г., 20:32

Бяла стая 

  Поэзия
407 0 2

Блуждаещ погледът пробива

две стъклени крила,

небето синьо се разкрива

през облачна борба.

 

Животът в рамка се побира

на нечии души,

в очите влагата напира

от смазани съдби.

 

Боричкащи се хаотично

мисли боязливи

раздвижват меките ресници

на очи сълзливи.

 

Стая бяла. Докторска ръка,

медсестра чевръста -

в папките са нашите сърца,

в сръчните им пръсти!

 

Ох, Мили Боже,  сила давай,

на всички помогни!

На лекарите  подарявай

ръчички златни ти!

 

В прозореца наднича плахо

люлеещо дърво,

размахва  клоните с листата,

желае ни „ДОБРО”!!

 

© Костадинка-Коце Танчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??