(На моите скъпи ближни - Стоян и Виолета, и дъщеря им Маргарита. Честито внуче и син!)
Бъди щастлив, Матей, защото
животът кратък е, нали.
И Маргарита не е с Воланд,
а с теб, за да те окрили.
Роди се ти на осемнайсти,
в една гальовна майска нощ,
звездата твоя да не гасне,
а да изгрява с пълна мощ.
Та лето двадесет и трето -
начало в земния ти път,
да свети паметно в небето
и ангели над теб да бдят!
Бъди щастлив, Матей, защото
животът кратък е, нали.
Орисвам те с небесно мото -
божествен дъжд да те вали!
© Младен Мисана Все права защищены