На тази вечер пак сме близо до елхата,
заедно с близки хора, майката и бащата.
Заедно сме на масата ще подредим блюдата,
днес светъл празник е семеен на родата!
И всички заедно събрахме се на празника,
усмихнати и весели няма на лицата ни тъга.
На чаша червено вино, ракия и хубаво мезе,
музика народна и на хоро подскачат ни нозе.
Така събираме се всяка година преди Коледа,
сбираме се всички заедно, такъв е обичая нали.
Да се видим и всички пак да се повеселим,
да почетем традицията и да си попеем дори!
От питката с късмети ще има на всеки по парче,
разчупва я бащата, на Господ най-голямото ще е.
И всеки ще си отнесе частичка от нея у дома,
да има здраве и късмет през цялата година!
© Валентин Миленов Все права защищены