30 мая 2007 г., 21:34

БЪЛГАРИЙО КРАСИВА ! 

  Поэзия
546 0 3
                     БЪЛГАРИЙО  КРАСИВА !

           БЪЛГАРИЙО  МИЛА,
           НА  НАШИТЕ  ДЕДИ,
           ХИЛЯДОЛЕТНА, КРАСИВА,
           В СЪРЦАТА ОСТАВЯШ СЛЕДИ !

           ПО   РАВНИ   ДОЛИНИ
           И   ШИРНИ    ПОЛЯ,
           ПО  ТУЧНИ  БАЛКАНИ,
           С ЧУДЕСНИ  ЕЗЕРА...

           С  ЖИТНИЦИ И ВЪРХОВЕ,
           С ЧУДНОТО ЧЕРНО  МОРЕ...
           ПЕЩЕРИТЕ НИ ЧУДЕСНИ,
           С ПЕСНИ ЗВУЧНИ, ИНТЕРЕСНИ...

           ПЕСЕНТА   НА  КАВАЛА,
           МИНАВА  ТИХО ПРЕВАЛА,
           С   ГАЙДИ   И   ТАМБУРИ,
            ВСИЧКИ   ТИ   ПОЧУДИ...

           С ЧУДНИТЕ  МОСТОВЕ,
           ЛЪЧИТЕ  ВЪЛШЕБНИ,
           С  ЦВЕТЯ  И БИЛКИ
           УХАННИ, ЦЕЛЕБНИ...

           ЕХ, РОДИНО   МИЛА ,
           ЗАРЕЖДАШ  ДУШАТА,
           ОБИЧТА  КЪМ  ТЕБЕ,
           НОСИМ В СЪРЦАТА !   


      На  всички чада, родени под Български звезди!
      На  всички сърца, любящи  България!
      Незнайно  кой  на  къде, Родината наша, вечно ще зове !    

© Елена Калчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??