Ей, хора, върнете ми Родината
със ясното небе и топло слънце,
със росните трендафили в градината,
с пролетния дъжд- от бисер зрънце.
Със маковете алени в полята,
на Родопите със сенките прохладни,
със буките вековни в гората,
с воеводите за правда жадни,
със Стара планина хайдушка,
там виждам Ботев
и пуква пушка,
и почват битка за Родината.
И Пирина пропит с кърви
от миналите боеве,
кат види днескашните българи
ще се надигне и ще прокълне.
Моля Ви, върнете ми Родината,
не мога аз без нея да живея
и вие също се запитайте
ще има ли живот без нея?
© Елица Все права защищены