4 июн. 2009 г., 20:34

България 

  Поэзия » Оды и поэмы
781 0 3

"България"

 

България - ти моя малка Родино,

земя славна на племе и небе синьо.

Тъй малка си, погледната от високо -

с планини и долини пръсната си нашироко.

 

Къде и да отида - ти си ми в сърцето,

с мисли за теб личи ми на лицето.

Единствена за мен си на света -

моя, родна, обичана от мен страна. 

 

Искам от тук да съзерцавам изгрева

и всяка вечер да се любувам на залеза.

Искам да живея тук - аз съм Българин

и за мен е чест да бъда твой достоен син.

 

България - така обичана и мразена,

дори от своя собствен български народ.

От тирани потъпквана, но пак запазена.

България - земя на падение и възход.

 

14 май 2003 год.

 

 

Можете да видите клипа към текста на този адрес: http://vbox7.com/play:5bffc99a 

© Георги Алексов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??