БЪЛГАРИЯ
Българийо, красива си земя!
За мен е празник,
когато виждам твоите красиви
гори, планини и поля.
Българийо, твойта красота омайна
винаги ще е безкрайна.
Горда съм да те видя свободна,
Родино, благородна!
Българийо, твойте планини зелени
са окичени с най-чудните премени.
Тук и реките, и горите са чудесни,
огласяни от райски птичи песни!
Българийо, за теб борци
направили са ни свободни.
Жертвали живота си за нас
да сме щастливи тоз час.
Днес под грижовното крило,
с приятели и във семейното гнездо,
пея аз за тебе всеки ден
и гордостта събужда се във мен!
Ралица Костова
© Ралица Костова Все права защищены