25.02.2010 г., 13:25 ч.

България 

  Поезия » Друга
491 0 4

БЪЛГАРИЯ


Българийо, красива си земя!

За мен е празник,

когато виждам твоите красиви

гори, планини и поля.


Българийо, твойта красота омайна

винаги ще е безкрайна.

Горда съм да те видя свободна,

Родино, благородна!


Българийо, твойте планини зелени

са окичени с най-чудните премени.

Тук и реките, и горите са чудесни,

огласяни от райски птичи песни!


Българийо, за теб борци

направили са ни свободни.

Жертвали живота си за нас

да сме щастливи тоз час.


Днес под грижовното крило,

с приятели и във семейното гнездо,

пея аз за тебе всеки ден

и гордостта събужда се във мен!

Ралица Костова

 

© Ралица Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??