26 июл. 2012 г., 23:54

България 

  Поэзия » Гражданская
430 1 1

Кой казва, че сме нямали крале?

Един да е, Българийо, ти стига!

Ромеи  да стоят на колене,

докато Лъв във титла го издига.

 

Кой казва, че забравихме кои сме?

Тракийка ни е кичила със цвете,

славянка ни е диплила чеиза,

а българка сме носили в сърцето.

 

С опашката и бойния си вик

печелехме победи и сражения,

нарекохме войника си -  велик,

защото не познава поражения.

 

Кой казва, че забравихме кои сме?

Легендата за българите стари

днес  оживява в стенописите

и във паната на резбарите.

 

За да те има – в угари родена,

пренесена на конски стремена,

ТЕБ, по-красива от троянската Елена

и земна, и с неземна красота.

 

© Даниела Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??