4 мая 2010 г., 22:37

България 

  Поэзия » Гражданская
485 0 1

                България

                           на танцовите състави
                           самодейци от гр. Ловеч,
                           Балчик, София, Шумен и Ст. Загора

Кой каза,
че България няма да я има?
Кой каза,
че сме беден народ?
Лъжа!
Минало славно имаме.
И с корени здрави е всеки род.
Кой каза,
че България няма да я има?
Лъжа!
Била е! Е... е! И ще бъде!
Традиции имаме!
Богатство е това!
В тях е нашата история.
А тя е в нашите сърца.
Ще я бъде България.
Аз вярвам в това.
Изтъкана е от дух,
смелост, песни, хора.
Ние сме хора обичливи,
работливи и игриви.
Тази вечер в Ловеч -
в града на духа,
Българийо, показахме най-хубавата ти страна.
Самодейци - усмихнати лица.
Песни, буйни ръченици
и най-кръшните хора.
Не, не е лъжа!
Традициите са в кръвта -
непресъхваща река.
Богата си, Българийо!
Добри са твойте деца!
На предците ние благодарим -
за славното ни минало.
За чудната вечер благодарим.
На Ловеч - град вековен и любим.
Благодарим! Благодарим! Благодарим!

                              Параскева Атанасова (Пепа)
                                 30.04.2010г.

© Пепа Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хубав текст, но би било по-добре темата да се развие в категория "проза".
Предложения
: ??:??