4 июл. 2023 г., 08:09

България умира от лъжи 

  Поэзия
336 2 1

БЪЛГАРИЯ УМИРА ОТ ЛЪЖИ

 

... щастливо бъдеще ни предстои! – ми обещаха медиите снощи.
И вапцаха го с розови бои – със кеф! – във електронните ми пощи.
Пред Просто Киро с Христо Иванов си глътнах в изумление езика.
И живна в мен народната любов пред тия двамца – лика и прилика!
Реки безкрай и златни равнини ми обещаха – щедри властни влъхви.

 

Те ще ме водят в идещите дни – додето всинца някой ден издъхнем.
Продажници, преяли с дащна власт, лъжци със баби в лагера Скравена.
А мама маже хляб със свинска мас – и топли си водицата в легена.
Ако душата ми не издържи, ще го крещя пред вас на вси езици –
България умира от лъжи! – зачеркната от гнусни политици.

 

3 юлий 2023 г.
гр. Варна, 20, 20 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Продажници, преяли с дащна власт, лъжци със баби в лагера Скравена.

    Едни такива се навъдиха, поизчакаха да изминат две-три десетилетия, па си лъснаха калъчката, и ни лук яли, ни чесън брали.... нейде от шумата и Канадския балкан се позавърнаха...
Предложения
: ??:??