18 нояб. 2014 г., 12:36

Българско общество 

  Поэзия » Гражданская
456 1 0

Българско гражданско общество.

По душа "патриот", по действия "идиот"!
в Европа ни сочат за слабо звено,
проблеми се решават с ракия и компот!
Обичам и милея за моята родина.
В нея се родих, в нея ще се спомина!
Но недоволство чрез молби и намеци
не ще изгони подлите държавни управници!
Широко около врата, но в сърцата им тясно,
далавери на високо, та за долу не остава.
С пари се взема депутатското място,
но с лъжи се стига единствено до ада!
Браво, гражданино, гледаш като сляп!
Умният проглежда, глупакът го прави пак!
Явно не умеем да боравим с властта.
Какво пък? Ще се завием през глава!
Можем на коричка хляб, можем и на вода.
Сами избираме държавната управа,
защо се вслушваме в лъжи омайни?
Образование на патриотизъм да протегне ръка,
а мощта ще е равна на 100 каба гайди!
Събуди се, народе! Започни борба!
Не чакай напразно за добрата съдба!
Стига с тез преструвки, че сме все на върха!
Нали бяхме хора, хора на честта?
Нужна е воля за нов просперитет,
да вдигнем високо голи чела,
да разклатим силно скотския стабилитет,
да положим нови общочовешки начала!
Ще дойде ден на големите промени,
ще падат от високо полетели стада.
Малки хора ще сменят големи,
ще бъдем достойни за таз свобода!
Нека обаче не забравяме едно 
- захабяват се дори и новите дрешки!
Каквото било с причина е дошло,
а най-страшни са старите грешки!
 

© Миро Милев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??