Южнякът се запретна
по хлапашки.
В градината да пакости
се юрна.
Обрули младите овошки,
цветята подранили
клюмнаха.
Шега си прави,
все му се играе.
Не мисли много-много,
как му хрумна.
Накрая пролетта
ще приласкае
в зеления си скут
духа му лумпен.
Ще ме прости,
а той ще обещае -
да бъде кротък,
даже и смирен.
Нон сенс
и чиста проба лудост -
южняк да бъде укротен.
© Христина Комаревска Все права защищены