2.03.2017 г., 18:51 ч.

*** 

  Поезия » Пейзажна
376 0 2

Южнякът се запретна

по хлапашки.

В градината да пакости

се юрна.

Обрули младите овошки,

цветята подранили

клюмнаха.

Шега си прави,

все му се играе.

Не мисли много-много,

как му хрумна.

Накрая пролетта

ще приласкае

в зеления си скут

духа му лумпен.

Ще ме прости,

а той ще обещае -

да бъде кротък,

даже и смирен.

 

Нон сенс

и чиста проба лудост -

южняк да бъде укротен.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??