Царят иска да се забавлява,
чрез своя шут – да прави смешки.
Да пие драматичната изява...
Царят иска да се храни с пешки.
Царят иска да е обожаван,
глави му трябват за пиедестал.
И висота – да покорява…
Царят иска да е Крал!
Царят иска дамите пред трона.
Балове със маски в нощи знойни.
И рубини в царската корона –
обагрени с кръвта на млади войни.
Понякога е толкова красиво,
пре-царско, свише-скучно-извратено,
че сините очи добиват сиво.
тогава Цар със Бог са „изравнени”.
Тогава иска повече от всичко!
Изяжда ги, за да изтрие грешката.
Че е обграден и тъй самичък.
А са зверски гладни пешките...
© Мойра Все права защищены
Хареса ми!