Dec 11, 2008, 1:37 PM

Царят иска… 

  Poetry
970 0 19

Царят иска да се забавлява,

чрез своя шут – да прави смешки.

Да пие драматичната изява...

Царят иска да се храни с пешки.

 

Царят иска да е обожаван,

глави му трябват за пиедестал.

И висота – да покорява…

Царят иска да е Крал!

 

Царят иска дамите пред трона.

Балове със маски в нощи знойни.

И рубини в царската корона –

обагрени с кръвта на млади войни.

 

Понякога е толкова красиво,

пре-царско, свише-скучно-извратено,

че сините очи добиват сиво. 

тогава Цар със Бог са „изравнени”.

 

Тогава иска повече от всичко!

Изяжда ги, за да изтрие грешката.

Че е обграден и тъй самичък.

А са зверски гладни пешките...

 

 

© Мойра All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??