24 окт. 2017 г., 21:53

Царят Лъв 

  Поэзия
917 0 6

Царят Лъв

Царственост, величие и власт
а простолюдието онемяло
Мощен рев от зейналата паст,
жертва кой ще го играе?!

Услужливо легнали в краката му,
зачакали те царственият жест.
Нрава лъвски кой ще поласкае...
и клюки после ще разнася като вест.

От аплаузи нямам нужда царят
нито от ласкатели добри.
Приятел търсел... за да сподели товара,
когато много му тежи.
 

© Любомира Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??