24 июн. 2018 г., 12:41  

Целувката любовна на земята 

  Поэзия » Философская
369 2 2

Човек  във Мъката се ражда!
Расте и поумнява...
Животът е обаче много къс.

 

И колкото човек да се нагажда
накрая само получава
парче земя във лепкавата пръст.

 

Остава името изписано на кръст.
А после кръста пада...
и го посипва черна пръст.

 

И за това, живей така Човеко,
че да си заслужава
Земята да те срещне със прегръдка

 

и да целуне с обич твоя кръст.

© Ангел Милев Все права защищены

23.06.2018. год.

Златната църква в Димотика.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??