3 февр. 2024 г., 06:47

Целувката ти нежна ме пробуди 

  Поэзия » Любовная, Строгие формы
191 7 8

В съня кошмарен конници безброй

през моят дух беснеейки минават.

Надали варварски, ужасен вой,

посичат всичко те, опожаряват.

 

С последни сили аз се отбранявам -

за любовта, за своята надежда

и в робски плен сърцето не предавам,

до дъх последен бран ще е изглежда.

 

Забиват се във мен като триножник

раздялата - тъгата - самотата...

и в този миг лъчите на художник

прераждат ме вълшебно със зората.

 

Размиват се виденията луди...

Целувката ти нежна ме пробуди.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??