14 нояб. 2010 г., 13:58

Цената 

  Поэзия
603 0 1

Колко струва красотата,

дето искаме да съхраним?

Толкова ли е цената,

колкото си позволим?

Колко струва любовта ни,

измамена като дете -

една сълза, две тежки рани,

разцепено сърце на две.

Колко струват ни мечтите -

запазени или пък не?

Толкова, че все цените

високи са - не сме крале.

Колко струва ни животът -

единствен миг и шепа пръст?

И все изкачваме Голгота,

и цяла вечност влачим кръст.

Дали си струва да живеем,

съдбата си да изтърпим,

щом слаби сме и не умеем

дълга си земен да платим?

Струва си за всички близки,

защото те ще вярват в нас

с най-искрената вяра, чиста -

че още пазим малък шанс!

© Деница Красимирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??