Колко струва красотата,
дето искаме да съхраним?
Толкова ли е цената,
колкото си позволим?
Колко струва любовта ни,
измамена като дете -
една сълза, две тежки рани,
разцепено сърце на две.
Колко струват ни мечтите -
запазени или пък не?
Толкова, че все цените
високи са - не сме крале.
Колко струва ни животът -
единствен миг и шепа пръст?
И все изкачваме Голгота,
и цяла вечност влачим кръст.
Дали си струва да живеем,
съдбата си да изтърпим,
щом слаби сме и не умеем
дълга си земен да платим?
Струва си за всички близки,
защото те ще вярват в нас
с най-искрената вяра, чиста -
че още пазим малък шанс!
© Деница Красимирова All rights reserved.