24 июн. 2023 г., 20:33

Чай за двама 

  Поэзия
477 1 1

ЧАЙ ЗА ДВАМА

 

... наместо да се лутам из Балкана,
снага изправил в синия Безкрай,
реших на Еньовден да ти пристана! –
и ти да ми свариш в котлето чай.

 

Тъй хубава, тъй истинска, тъй бяла! –
каквато си във моя мъжки сън.
И аз – потънал в сладостна премала,
да чезна из зениците ти вдън.

 

В стайчето ти на билки да ухае.
На пастрени във скрина ти треви.
Пратѝ ми, Боже, нов живот назаем,
че този вече свършва се, уви!

 

Стрък бабина душица, стиска риган.
Две чаени лъжички липов мед.
И сетне – цяла нощ да те въздигам
на моя реактивен самолет!

 

Сипи ми в най-дълбоката си чаша?
Ще славя твоя чай вовек веков.
И цялата Земя ще грейне – наша! –
с магията на твоята Любов.

 

24 юний 2023 г.
гр. Варна, 13, 50 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Стрък бабина душица, стиска риган.
    Две чаени лъжички липов мед.
    И сетне – цяла нощ да те въздигам
    на моя реактивен самолет!

    Блажена тая жена, Валюше!
Предложения
: ??:??