Чародейка
на С...
Вълшебницо, така стори та всеки
ден в тебе да се влюбвам пак и пак!..
Не искам дни от скука тъжно леки
на Времето в препускащия бяг!..
И всеки ден аз искам да изстрадвам
вълшебството на твоята Любов-
на всяка кратка среща да се радвам,
за дългата раздяла все готов...
Омайнице, така стори та всеки
ден в моя нереален календар
да бъде пръв от нине и до веки
и все да преоткривам твоя чар!..
И всеки ден аз искам, разтревожен
на твоята Любов във Утринта,
очите ти да срещам, с цвят възможен,
единствено за влюбена Жена!..
Чаровнице, стори така та всеки
ден в тебе да се влюбвам пак и пак,
а чудото на Любовта да свети
и мами с обещание за Бряг!..
д-р Коста Качев
© Коста Качев Все права защищены
Браво!