28 апр. 2020 г., 11:03

Черешата 

  Поэзия
589 4 5

И ето я - разцъфнала черешата,

сияйна някак, кичеста и волна,

разтворила пореден път цветчетата,

тъй бяла и уханна. Доброволно -


очакваща да приюти пак птиците,

ала е рано още да ги скрие,

сред чепките червени и в къдриците –

зелени листи. Трябва дъжд да пие.


Стоеше да поема гордо капките,

а сетне слънчеви лъчи в нюанси.

Докосвания от пчелите, жадните,

развихрили се в буйните си танци.


Като мома за сватбата мечтала,

свенлива, но изпълнена със страсти.

Окичена с гирлянди, с перли цяла,

април й даде пролетно причастие!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??