4 июн. 2012 г., 09:19

Черната истина 

  Поэзия
658 0 2

Черната истина

 

 

В черна роба и дантелена коса,

обвита от мъгла и тънеща в омая,

върви тя с гордо вдигната глава,

нежно стъпваща по краищата на безкрая.

 

В една ръка здраво стиска плаха нежност,

а с другата – унищожава младостта.

Тръгнала е тя към тъй наречената вечност,

погубвайки по пътя си света.

 

Омание сладко от нея се носи,

обича да идва неканена и нежелана.

За своите действия тя не задава въпроси,

зад себе си оставя само зейнала рана.

 

След себе си оставя следи от пепел и прах,

но гледа право напред – без корист, със плам.

Животът под ръка с нея върви, но го е страх –

мога да усетя всемогъщия му срам.

 

Животът отбягва я с усмивка от тъга,

но тя и него примамва с пламъка на вечността.

Тихи, благи думи му шепти под взора на нощта:

„Привет, Живот! Наричат ме... Смъртта.”

© Криси Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??