29 окт. 2019 г., 08:32

Черната котка 

  Поэзия » Другая
787 0 0

Черната котка е жива,

стъпва тихо в нощта.

Черна, гладна и дива,

търси бяла душа.

 

Пътища бели пресича,

търси плахи сърца.

Радост, любов тя отрича,

нейният свят е тъма.

 

Черната котка не спи,

съска пред бели врати.

В мрак, до светли зори,

драска черни черти.

 

Черната котка е жива,

с нея не бива шега!

Дръжте пътеката крива,

там дето не е била!

 

 

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??