23 мар. 2005 г., 15:08

Червено 

  Поэзия
976 0 2
Душата ще е чиста, листът пък червен
от кръв ще е пропит той ще е душа в душата
и здраво стиска шията на любовта
от нея хванат в безпощаден плен.
Здраво вкопчили се в смъртна схватка
Един ще победи, но кой?
Смъртта не пита, тя само ще прибира.
И ето чува се предсмъртен вой.
Кой ли паднал е в прахта?
Нивга няма да се разбере
защото победител няма;
листът е червен като кръвта
и смъртта не иска да го прибере,
защото полза няма!

© Димитър Попов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??