Червено като безразборно разпиляни на чиния зрънца от нар. Проблясващи като гарафа вино при запалена клечка кибрит..
Червено като страна на лицето му, на която е спал доверчиво цяла нощ. С отпечатъци деликатно оставени от калъфката на мека възглавница..
Червено като следи от нейно червило по огледалото, във вашата таванска стая. Знае, няма да ги изчистиш - почеркът й е разкрасил стъклената повърхност..
Червено като приятно приглушена светлина от ретро абажур наметнат с шал. В чието уютно присъствие четеш пред печка "Елва" с реотани в цвят на лава..
© Ростислав Аврамов Все права защищены