12 мая 2013 г., 09:53

Червено вино 

  Поэзия » Другая
631 0 8

      Червено  вино

 

Цветът на виното опива,
гори на лятото с жарта,
каква магия в мене влива,
че е толкова красива вечерта.

Видях от малкия прозорец
как стопиха се последните лъчи,
как запалиха фенерите отгоре
най-нетърпеливите звезди,

как глъхнат тъмните дървета
скрили в шепи птичите гнезда...
неусетно светлината е превзета
от обещанията тихи на нощта.

 

Хладен мрак в стаята пълзи,
бавно чертите ти заглажда,
още търся две влюбени очи

- безкрайна е такава жажда.

 

Дали от виното, дали от вечерта,
в мен се стрелкат мисли луди...
знам,  далеч от тук е младостта,
чаша вино, иска пак да я събуди.

© Запрян Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??