28 апр. 2016 г., 14:31  

Червено яйце... за теб 

  Поэзия » Другая
894 1 8

Едно яйце за теб ще боядисам.
Червено ще е. Първото. С любов.
На него сто молитви ще изпиша, 
да стигне в Рая светлият му зов.
Отново да усетиш колко много
ми липсваш и те чакам всеки миг
в съня да дойдеш и погаля с обич
душата, като в оня спомен жив
когато сутрин, ден преди Великден,
полагах кръст на твоето челце
с яйце червено, първото, за здраве,
да раснеш и пораснеш, ти дете!
Не те опазих, взеха те без време.
Уроците за мен са - да простя,
пътят си да мина със смирение
и в болка да живея до смъртта.
Така до край - Великден след Великден
за теб ще има, сине, яйчице,
което с Бог ще бъде свръзката....
Възкръснал дух и биещо сърце.

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??