18 сент. 2010 г., 20:09

Червенобуз юнак 

  Поэзия » Для детей
1675 1 15

 

 

Морков, ряпа, зеле, лук –

как обичам зеленчук!

Краставичка и домат

хапвам и не чувствам глад.

Пролетес, а после лете

хапвам и от плодовете –

ягодки, кайсийки, дини...

А в овощните градини

щом настъпи златна есен,

изборът не е хич лесен.

Грозде, ябълки и крушки

са ми неразделни дружки

и ще пораста голям,

всичките като изям.

Тъй ще стана здрав и як –

пръв червенобуз юнак!

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??