6 июл. 2024 г., 06:57

Честит бъди ми, сине 

  Поэзия
120 1 4



Когато бях в чужбина, исках много
в прегръдка с теб реално да попия.
Работих здраво, молих се на Бога
и влагата в очите свои криех.

Явно, че молбите бяха чути
и случи се у нас да се завърна...
Раздялата ни, сякаш бе минути
когато те целунах и прегърнах.

После ни повлече битието
и работата даже поделихме...
Разбрах, че възмъжало е момчето
с което вече мъжки се открихме.

Това е най-красивото откритие
за мен... Аз само ще помагам!...
Празнува днеска моят покорител.
Че ще успее - себе си залагам!

И нека да е здрав, да е усмихнат...
Нека отстоява правотата.
Цветя уханни в стъпките да никнат,
а те да му разпръскват добротата.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??