1 мая 2007 г., 10:32

Честит Рожден ден 

  Поэзия
2444 0 0
На Данка Петева

На добрата ми приятелка -

математичка, поетеса,

хористка, спортна деятелка -

какъв подарък да й поднеса?


Чудя се и още не зная,

а днес тя празнува Рожден ден.

Дали да  е книга, се мая,

по-добре да бъде божествен!


Акациев мед да е, бива,

защото е просто безценен.

За всякакъв празник отива

да се подарява мед - пчелен.


Прекрасно уханно букетче,

пчеличките са го набрали,

целунали не едно цветче

по лъжичка мед са събрали.


Умират пчеличките мили,

изпълнили заветния дълг,

отдали и сетните сили,

животът ни да е по-дълъг!


Приятелко моя, любима,

приеми тоя цветен букет,

похапвай медец, за да имаш

здраве, дълъг живот и късмет!


29.09.2007 г.
гр.Шумен

© Даниела Челебиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??