математичка, поетеса,
хористка, спортна деятелка -
какъв подарък да й поднеса?
Чудя се и още не зная,
а днес тя празнува Рожден ден.
Дали да е книга, се мая,
по-добре да бъде божествен!
Акациев мед да е, бива,
защото е просто безценен.
За всякакъв празник отива
да се подарява мед - пчелен.
Прекрасно уханно букетче,
пчеличките са го набрали,
целунали не едно цветче
по лъжичка мед са събрали.
Умират пчеличките мили,
изпълнили заветния дълг,
отдали и сетните сили,
животът ни да е по-дълъг!
Приятелко моя, любима,
приеми тоя цветен букет,
похапвай медец, за да имаш
здраве, дълъг живот и късмет!
© Даниела Челебиева Всички права запазени