Крайъгълен камък днес отминаваш,
четвърт вековно съжителство
с живота, от който, не се и съмнявам,
ще искаш за успехите си попечителство.
Кажи (на живота), че днес си различна -
по-мъдра,по-нова (по-стара - о, не!).
И той да не пази благоприличие,
към изкушения нови да те поведе.
Ти (в младост да грееш многогодишно)
без страх разпери ръце, а очи
усмихни, колебанието е излишно...
Двайсет и пет години?... За завист са си!:)
(Днес малкото ми сестриче заформи 25 точки живот, всякакви цветове има в броеницата й, дано занапред преобладават светлите:)
© Ниела Вон Все права защищены
Радвам се ,че макар и личен, стихът да е приел по-мащабно обръщение.