"Честност" днес е дума непозната -
все аванта, мамят на версия...
С честност пробваш ли - затръшват ти вратата,
извъртиш ли ги веднага - успеха на тепсия!
И да блъскаш яко, твърдо, упорито,
щом не знаеш ти тарикатлъка
и не си научил да играеш скрито,
накрая пак излизаш ти каръка...
дето се прецакал
и се мъчил
да изгражда нещо "ценно",
и ето - за награда пак получил
първо място във конкурса "Дребно"!...
Дребен и нищожен
в сравнение с "великите",
за които и светът работи,
а онези - честните, откритите -
"Кой ги знае"- някой се кикоти...
Какво ли да се чудиш толкоз -
мачкаш ги, забравяш и готово!
Трудно, казваш?!
О, едва ли... трудно да е... ама колко?!...
© Десислава Танева Все права защищены