Jul 17, 2010, 11:25 AM

Честност 

  Poetry » Civilian
919 1 2

"Честност" днес е дума непозната -

все аванта, мамят на версия...

С  честност  пробваш ли - затръшват ти вратата,

извъртиш ли ги веднага - успеха на тепсия!

И да блъскаш яко, твърдо, упорито,

щом не знаеш ти тарикатлъка

и не си научил да играеш скрито,

накрая пак излизаш ти каръка...

дето се прецакал

и се мъчил

да изгражда нещо "ценно",

и ето - за награда пак получил

първо място във конкурса "Дребно"!...

Дребен и нищожен

в сравнение с "великите",

за които и светът работи,

а онези - честните, откритите -

"Кой ги знае"- някой се кикоти...

Какво ли да се чудиш толкоз -

мачкаш ги, забравяш и  готово!

Трудно, казваш?!

О, едва ли... трудно да е... ама колко?!...

 

© Десислава Танева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, определено си много прав и съм напълно съгласта с теб!
  • така е щото
    не трябва честността да е една такава ... лигава и неуверена
    трябва да е... ударна честност

    и да предполагаш, направо да си знаеш че почти никой няма да разбере
    но да си убеден за себе си че си постъпил правилно
    и тогава идва моментът с личното удовлетворение(въпреки мнението и действията на околните) който не може да се сравни с нищо
Random works
: ??:??