18 июн. 2023 г., 12:23

Честността 

  Поэзия » Другая
404 0 1

Колко рядко ние виждаме нея,

да лъжат се стараят мнозина!

И през болка, през сълзи пея,

че честността в тях, уви, загина!

 

На мода сега е келепирът,

кой ти гледа чест и морал!

На Запад гледат ни сеирът -

политикът от народа е крал!

 

Тя често за глупост се смята днес,

хитростта е нашият пример, идеал!

В името на парата, нечестния интерес

България затъва и за нея ми е жал!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??