Всеки ден те виждам
по-различен,
сякаш си вселена
необятна,
във съня ти моля
да проникна,
душата да докосна
всеобхватно.
От твойта свобода
да вдишам,
от вярата да скътам
във сърцето,
от устрема парченце
да отхапя,
уверено да си залепя
крилете.
Чета те с поглед
и със думи,
себе си в очите ти
да скрия,
мислите да подредя
във рими,
свят различен с теб
да преоткрия!
© Таня Мезева Все права защищены