Чичо Гошо ще научи
от днес малкото си куче
как да легне, как да стане,
как играчката да хване.
Как да хапва от паничка,
как да пийва си водичка.
От днес той ще го обучи.
Ще си има образцово куче.
Той извика му: "Стани" -
кучето му си лежи
и дори не се постресна.
Гошо със ръка го плесна.
Чак тогава стана ясно,
с чичо Гошо е опасно.
Гошо пак команда дава -
кучето му изпълнява.
И прилягва, и подскача,
чака следваща задача.
На маймуна се превърна.
Чичо Гошо го прегърна.
С много гордост го поглежда:
"Имаше за теб надежда,
я сега си почини,
има още много дни."
© Y. Panda Все права защищены