Ч И П
Живеем в чипа на държавата.
(Разбирай - в столичния град.)
Не бързай с грешните представи.
Почакай с изводите, брат.
Мъдруващите депутати
са на заплата в парламент.
Гласът народен ги изпрати,
но дрес им тегли... комплимент.
Уж ум и мъдрост са събрани
в парламентарния ни чип,
а пък законите - кълвани
от мършав гарван, хванал грип.
Дали пък вирус в чипа няма,
се питам аз като лаик,
че боледува от измама
в страната всеки политик?
27.01.2012
© Мария Панайотова Все права защищены