31.01.2012 г., 16:55 ч.

Чип 

  Поезия » Гражданска
490 0 13

 

 

 

 

                 Ч  И  П

 

 

Живеем в чипа на държавата.

(Разбирай - в столичния град.)

Не бързай с грешните представи.

Почакай с изводите, брат.

 

Мъдруващите депутати

са на заплата в парламент.

Гласът народен ги изпрати,

но дрес им тегли... комплимент.

 

Уж ум и мъдрост са събрани

в парламентарния ни чип,

а пък законите - кълвани

от мършав гарван, хванал грип.

 

Дали пък вирус в чипа няма,

се питам аз като лаик,

че боледува от измама

в страната всеки политик?

 

 

27.01.2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??