21 мар. 2018 г., 23:05

Чирилик 

  Поэзия » Для детей
815 0 1

Брей, че птиче гласовито!

Буди ме в зори по тъмно.

Тъничко гласче преплита:

" Чирилик!... Виж! Вече съмна.

 

Ставай, че навън е чудо!

Клоните, до вчера сиви,

се покриха с изумруди –

малки пъпчици свенливи.

 

Люляци със цвят налети

дивен аромат разливат.

По дворовете лалета

кръшни стъбълца извиват.

 

Нарцис кипри се напето

до разпролетени къщи.

Чирилик!... Я виж небето!

Щъркелите се завръщат.

 

Със звънчето на капчука,

с пъстротата на игличе

Пролетта е вече тука! "...

Брей, че сладкодумно птиче!

 

 

 

 

 

© Калина калина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??