Брей, че птиче гласовито!
Буди ме в зори по тъмно.
Тъничко гласче преплита:
" Чирилик!... Виж! Вече съмна.
Ставай, че навън е чудо!
Клоните, до вчера сиви,
се покриха с изумруди –
малки пъпчици свенливи.
Люляци със цвят налети
дивен аромат разливат.
По дворовете лалета
кръшни стъбълца извиват.
Нарцис кипри се напето
до разпролетени къщи.
Чирилик!... Я виж небето!
Щъркелите се завръщат.
Със звънчето на капчука,
с пъстротата на игличе
Пролетта е вече тука! "...
Брей, че сладкодумно птиче!
© Калина калина Всички права запазени